Populära Kategorier
  • Inga kategorier

Konsthallen Händelsehorisonten

PROGRAM


Program 2021

Prisutdelning ” Vid språkets gräns”. Samtal Malin Ståhl och Patricia Fjellgren 28 augusti

Detaljerad info kommer.

Musik 31 juli kl.14

Lördagen den 31/7 Kl. 14 spelar Martin Holm altsax, tvärflöjt, klarinett och basklarinett med Gert Andersson på flygeln.

Poesi och musik 25 juli kl.14

På söndag 25/7 klockan 14 läser  Camilla Wolgers och Gert Andersson improviserar på flygeln i konsthallen Händelsehorisonten, Raftsjöhöjden.

Välkomna!

Vernissage 17 juli 2021 kl.11-17

Vernissagen börjar kl.11 den 17/7 i Gåxsjö kyrka med presentation av medverkande konstnärer. Linda Petersson Ödbrings performanceverk ”Anima Mundi-Spiritus Sanctus” av Hildegard av Bingen framförs tillsammans med präst Hanna Brande och kantor Nicklas Strandberg. Sedan fortsätter vernissagen och utställningen på konsthallen Händelsehorisonten.

På Konsthallen Händelsehorisonten, Raftsjöhöjden och i Gåxsjö kyrka visar konstnärerna skulptur, måleri, fotografi och film. Performance av Madeleine Hatz och musik av Kristina Scholz kommer även att framföras under vernissagen.

Musik

Hans Otte ur Das buch der klänge nr 4+nr 2 (1980-talet)

John Cage ur Music for piano nr 1 (1946)

A room (1943)

Ophelia (1946)

Hans Otte ur Das buch der klänge nr 10

Kristine Scholz, Piano

”Jag försöker lyfta fram de enkla klangerna och inte använda dem för att beskriva något utanförliggande, utan så att säga lyssna på klangernas egna språk. Jag lyssnar in i klangerna och försöker höra vad de säger till mig…då inser man verkligen de enskilda klangernas skönhet och självständighet.

Hans Otte

”Det är tystnad vi behöver…vi har ingenting att frukta av tystnaderna i stället står det oss fritt att älska dem”.

John Cage

 

 


I samarbete med Jämtlands Läns Konstförening och Hammerdals konstförening
Utställningen ”Dolda Gudinnor” arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar, Kulturrådet, Region Jämtland Härjedalen och Strömsunds kommun.